Slik blir kjøttet mere mørt og smakfullt

Det meste kjøtt som kjøpes i dag, er pakket kort tid etter slakting og partering, og har derfor ingen eller meget kort modning. Umodnent kjøtt mangler smak. I et DryAgeskab (kjøttmodningsskap) frigis den melkesyren, som er i alt kjøtt og som gir mere smak/umami og mindre syrlighet.

Temperaturen for å krokmodne oksekjøtt skal ligge på 1-3°C og luftfuktigheten 65-75%. Vannbeholderen i bunnen av skapet fylles med vann, og fukten i skapet styres automatisk. Kjøttet veies og henges opp i de medfølgende kjøttkrokene. Når kjøttet er redusert med ca. 30%, er det klart til tilberedning.

Et normalt stykke kjøtt kan bli redusert med ca. 30% eller mere under tilberedning. Krokmodnet kjøtt reduseres ikke mye under tilberedning, men er til gjengjeld mere mørt og smakfullt. Skorpen blir litt inntørket og skal skjæres av. Den kan med fordel brunes og brukes til å koke saus på. Kjøttet tilberedes som man ønsker: langtidsstekt i ovn, sous vide, flammegrillet eller bare stekt raskt på en varm grillpanne/fat.

Et kjøttmodningsskap – hvorfor?

  • Mindre matsvinn, kjøttet har lengre holdbarhetstid ved 1°C kontra 5°C.
  • Optimalt oppbevaringssted for kjøttet ditt - under kontrollerte forhold
  • Kjøttet blir mere mørt og smakfullt
  • Det er mange jordbakterier o.l. i et kjøleskap, som ikke er i et modningsskap
  • UV-lyset i skapet er med på å fjerne uønskede bakterier
  • Spis kvalitetskjøtt, gjerne økologisk i stedet for billig masseprodusert kjøtt
  • Prøv en krokmodnet biff, og den vil vinne enhver konkurranse over en alminnelig biff

Perfekt til modning av:

  • Høyrygg
  • Ribeye
  • Svinekam
  • Kylling - får langt mere smak, og skinnet er sprøere
  • Alt slags kjøtt

 Hva kan man ellers bruke et modningsskap til:

  • Ostemodning
  • Charcuteri/kjøttpålegg
  • Pølser
  • Saltsprenge kjøtt før sous vide
  • Fermentering
  • Spekepølser
  • Parmaskinke

Veil. priser på kjøttmodningsskap (to størrelser):

  • SA6082-1BG: NOK 21.999,-
  • SA60172-1BG: NOK 44.999,-
Del på:
Witt Norge
Kontakt vår presseavdeling
+47 3282 9940

1. juni 2022

Lengre holdbarhet i kjøleskapet handler om teknikk

Du går ikke på akkord, når du handler inn. Ferske varer i høy kvalitet finner veien til din handlevogn. Så ønsker du selvfølgelig også lengst mulig holdbarhet for varene dine hjemme i kjøleskapet. Les mer

4. august 2022

Det regner isbiter…

Sommeren er over oss – det betyr sol, hygge og iskaffe. Men hva er iskaffe uten is? Med Witt Classic Ice Cube Maker får du raskt isbiter – til oppfriskende iskaffe, leskende limonade eller til en kjølig drink.Les mer