Du kaster 42 kg mat hvert år

Spiselig mat, vel å merke. Ergerlig når det er så enkelt å gjøre noe med. En av de beste investeringer du kan gjøre i kjøkkenet ditt er å anskaffe et Liebherr kjøleskap med BioFresh. Dermed reduserer du både matsvinn og sparer penger.

Liebherrs kvalitetskjøleskap med BioFresh-teknologi gir matvarene dine optimale betingelser, så holdbarheten forlenges, smaken beholdes, matsvinn unngås og du sparer penger. What’s not to like?

Men er ikke et Liebherr kjøleskap dyrere enn et vanlig kjøleskap? ”Jo, på kjøpsdagen, men et vanlig kjøleskap uten den rette teknologi vil over årene være markant dyrere – og med et Liebherr kjøleskap vil du daglig merke en betydelig bedre friskhet og holdbarhet i matvarene dine”, forteller Dennis Juelsgaard, Product Manager for Liebherr hos Witt A/S. ”Faktisk sparer du også tid, fordi du ikke trenger å handle så ofte.” Visste du for øvrig, at alle funksjonelle deler i et Liebherr skap testes til minimum 15 års bruk?

  1. september var den internasjonale matsvinndagen, og Liebherr setter i den forbindelse ytterligere fokus på sitt patenterte BioFresh system, som er med på å redusere matsvinn betydelig.

Fakta om matsvinn*:

  • En familie på 4 i Norge kaster i gjennomsnitt mat for 12 000,- kr. i året
  • Hver nordmann kaster hvert år 42 kg mat
  • Hvis matsvinn var et land, ville det være den 3. største klimasynderen - etter USA og Kina.  

*) Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn: Hovedrapport 2020 og

Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet, Avfall Norge

Liebherr: I over 65 år har Liebherr produsert kvalitetskjøleskap, som gang på gang tar førsteplassen i allverdens tester. En av årsakene finnes i deres mange unike, integrerte teknologier som holder matvarene friske lengst mulig. 

BioFresh er Liebherrs patenterte teknologi, som sørger for en konstant temperatur på ca. 0°C og en perfekt luftfuktighet, så næringsstoffene bevares mye lengre enn i tradisjonelle kjøleskap. Holdbarheten og friskheten på det meste av frukt og grønt kan forlenges ved å oppbevare det i en BioFresh-skuff (unntatt tomater). Det er i tillegg bevist at vitamininnholdet på frukt og grønt kan stige.

Del på:
Witt Norge
Kontakt vår presseavdeling
+47 3282 9940

1. juli 2022

Slik blir kjøttet mere mørt og smakfullt

Det meste kjøtt som kjøpes i dag, er pakket kort tid etter slakting og partering, og har derfor ingen eller meget kort modning. Umodnent kjøtt mangler smak. I et DryAgeskab (kjøttmodningsskap) frigis den melkesyren, som er i alt kjøtt og som gir mere ... Les mer

12. december 2022

Gal etter hjemmelagde kokosboller?

Så vil du elske denne platetoppen... Høsten er en fin tid for hyggelige sysler på kjøkkenet. Hjemmelagde kokosboller og makroner har aldri vært enklere. De Dietrich har designet en serie induksjonsplatetopper med ekstremt nøyaktig temperaturkontro ... Les mer