iRobot introduserer verdens mest avanserte 2-i-1-robotstøvsuger og -gulvmopp med intelligent iRobot OS 5.0 operativsystem

Den første virkelig håndfrie 2-i-1-modellen med en mopp som løfter seg helt vekk fra gulvteppet. Roomba Combo™ j7+ støvsuger og mopper samtidig uten risiko for våte uhell. Med iRobot OS 5.0 unngår j7-serien enda flere gjenstander, rengjør enda flere målrettede områder og gir enda større stemme- og personaliseringkontroll.

Norge, 27. september 2022 – iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), ledende innen husholdningsroboter, introduserer i dag Roomba Combo™ j7+, verdens mest avanserte robotstøvsuger og -gulvmopp – utstyrt med det intelligente iRobot OS 5.0 operativsystemet. Designet med tanke på et travelt hjem (bestående av matter, tepper og harde gulv), og dem som ønsker en robotstøvsuger som også kan moppe. Roomba Combo j7+ støvsuger og mopper i én enkelt rengjøringsjobb, noe som sparer tid og holder gulvene friske og rene. Dette er mulig takket være moppen som løfter seg helt til toppen av roboten når den registrerer matter og tepper – den første 2-i-1-modellen av sin art – og som på den måten hindrer våte uhell. iRobot OS 5.0 introduserer nye funksjoner og digitale opplevelser som forbedrer både intelligens og personlig tilpassing på tvers av iRobot Wi-Fi-tilkoblede husholdningsroboter. I tillegg tilbys enda mer gjennomtenkte oppdateringer til kjæledyreiere, travle familier og dem som ønsker mer kontroll over hvordan robotene gjør rent.

”iRobot OS leverer intelligensen som driver robotene våre. Det gir liv til veloverveide og intelligente husholdningsroboter som respekterer, kobler sammen og forstår brukerens hjem og livsstil samt hjelper robotene våre med å bli en verdsatt og betrodd del av hjemmet”, sier Colin Angle, styreformann og administrerende direktør for iRobot. ”Roomba Combo j7+ kombinerer perfekt iRobot OS-intelligens med et elegant design for å gi kundene en støvsuger- og moppeløsning som ingen andre har. Den holder matter, tepper og harde gulv rene og friske hver eneste dag, slik at kundene har tid til andre og mer morsomme gjøremål. Roomba, som i år ferier 20 år, kommer med enda en gave i form av iRobot OS som sikrer større intelligens og lar kundenes eksisterende roboter rengjøre på helt nye måter.”

Verdens mest avanserte robotstøvsuger og -gulvmopp – Roomba Combo j7+
”Inntil nå har mange 2-i-1-robotstøvsugere og -gulvmopper gitt en dårlig brukeropplevelse, enten fordi de har krevd en separat, tidkrevende konfigurering eller har laget våte uhell ved ikke å løfte moppen tilstrekkelig høyt for å unngå matter og tepper. Roomba Combo j7+ løser begge disse utfordringene”, sier Keith Hartsfield, produksjonssjef hos iRobot. ”Og takket være iRobot OS blir Roomba Combo j7+ smartere med tiden, fordi den automatisk vil laste ned nye funksjoner hver gang vi frigir dem. Så når det utvikles nye forbedringer, får roboten din dem også. Det er nesten som magi.”

I motsetning til andre 2-i-1-modeller støvsuger Roomba Combo j7+ først matter/tepper, og støvsuger og mopper deretter harde gulv samtidig. Dette sparer deg tid ved å rengjøre hele området i en enkelt jobb. Ved hjelp av avanserte sensorer er roboten i stand til å registrere forskjellige gulvtyper. Når Roomba Combo j7+ nærmer seg matter og tepper, løfter den fullt uttrekkbare moppearmen den våte moppekluten til toppen av roboten – på samme måte som en cabriolet hever taket sitt – og hindrer dermed våte uhell.

Takket være iRobot OS og robotens PrecisionVision-navigasjonssystem trenger du ikke bekymre deg om å rydde opp før rengjøringen igangsettes. Roomba Combo j7+ gjenkjenner mer en 80 vanlige gjenstander1. Dette gjør den i stand til å rengjøre mer spesifikke områder på kommando, som f.eks. rundt kattedoen, toalettet, oppvaskmaskinen osv. Det gir også roboten mulighet til å oppdage og unngå hindringer som ledninger, klær, sko, sokker, ryggsekker, kjæledyrets mat- og vannskål, leker samt ekskrementer fra kjæledyr i fast form. For å gjøre rengjøringen enda enklere kan du pare roboten med stemmeassistenten din og fortelle den at den skal rengjøre bestemte rom eller rundt bestemte gjenstander i hjemmet. Dermed gjør den straks det du ber den om2. Roomba Combo j7+ forstår ca. 600 stemmekommandoer, mer enn noen annen 2-i-1-robot. Du kan tilpasse Roomba Combo j7+-robotens rengjøringsjobb i iRobot Home-appen ved å velge hvilke rom som skal støvsuges og moppes eller bare støvsuges, samt justere væskemengden du ønsker at moppen skal bruke.

Den eneste 2-i-1-modellen med en mopp som løfter seg høyere og holder gulvteppet tørt
Andre 2-i-1-roboter løfter kun moppen et par millimeter, hvis i det hele tatt, og det kan etterlate våte uhell på matter og tepper. Roomba Combo j7+ er den eneste 2-i-1-modellen med en mopp som løfter seg til toppen av roboten, helt vekk fra matter og tepper. To solide og fullt uttrekkbare metallarmer hever moppen når roboten registrerer matter og tepper. Dette hindrer uønskede våte uhell.

Den første virkelig håndfrie robotstøvsugeren og -gulvmoppen
Det er enkelt å bruke Roomba Combo j7+. Roboten registrerer når det festes en moppeklut og vanntanken er full. Da gjør den seg automatisk klar til å moppe. På andre 2-i-1-roboter må du selv montere moppen manuelt etter endt støvsuging, noe som medfører ekstra arbeid og tid. Med Roomba Combo j7+ er moppearmen allerede festet og klar til bruk. I tillegg er den utstyrt med Clean Base® – ekstern støvbeholder, som sørger for automatisk tømming av robotens støvbeholder. Dermed kan du glemme alt om støvsuging i flere måneder av gangen. Med Clean Base samles støvet i en lukket støvsugerpose som kan romme støv og skitt fra opptil 60 dagers støvsuging.

iRobot OS 5.0 Home Intelligence – Rengjør hvor du vil, når du vil
iRobot OS leverer en førsteklasses og brukervennlig opplevelse for alle – inklusiv kjæledyreiere, travle familier og enhver som ønsker større kontroll over rengjøringen. Som en del av iRobots fortsatte utvikling av iRobot OS, introduserer virksomheten nye funksjoner og veloverveide digitale opplevelser som forbedrer intelligens, personlig tilpassing og kontroll over alle Wi-Fi-tilkoblede Roomba robotstøvsugere og Braava jet™-robotmopper3. Den utvidede gjenkjennelsen av gjenstander gir mulighet for enda mer rengjøring på kommando, intelligent navigasjon i alle etasjene i huset samt fortsatt fokus på å levere flere kjæledyrfunksjoner enn noen annen robot3.

  • Rengjøring av flere spesifikke områder på kommando – iRobot OS utvides med nye Clean Zone-anbefalinger. I tillegg til tidligere annonserte gjenstander som sofaer, bord, benker og juletrær, kan Roomba robotstøvsugere med Imprint® Smart Mapping og Braava jet m6 robotgulvmoppen nå automatisk registrere og proaktivt anbefale Clean Zones rundt oppvaskmaskiner, toaletter, ovner/komfyrer, kattedoer samt mat- og vannskåler3. Du kan dessuten tilpasse et Smart Map ved å lage dine egne nøyaktige Clean Zones. Via Alexa eller Google Assistant-aktiverte enheter kan du med bruk av stemmen be roboten om å rengjøre disse områdene ved å si for eksempel: ”Hey Google, be Braava jet m6 om å moppe rundt toalettet2. ”

  • Unngår flere av de gjenstandene du ønsker at den skal unngå – Robotstøvsugerne i Roomba j-serien kan registrere og unngå enda flere hindringer enn før, noe som gir deg større trygghet om at arbeidet blir utført. Robotene i Roomba j-serien vil nå gjenkjenne og unngå kjæledyrleker, mat- og vannskåler, kattedoer og ryggsekker i tillegg til tidligere understøttede gjenstander som sko, sokker, ledninger, hodetelefoner, klær, håndklær og ekskrementer fra kjæledyr i fast form.

  • Hopp over et rom – Ting går ikke alltid som planlagt, heller ikke rengjøringsrutinene. Derfor kan du nå hoppe over et rom under en pågående rengjøringsjobb for å unngå uønskede avbrytelser. Hvis du trykker på «Hopp over»-knappen i iRobot Home-appen eller gir en stemmekommando, hopper du over det rommet eller den sonen som roboten holder på med for øyeblikket. Roboten kjører da til neste rom eller område, slik at du kan fortsette dagen din uten forstyrrelser.

  • Enda flere Siri-snarveier – iOS-brukere kan nå opprette Siri-snarveier til direkte rengjøring av rom og lagrede «favoritter» fra iRobot Home-appen. Nå kan du bruke stemmen din til å be Sire om å rengjøre områder som stuen eller spisestuen. Via stemmekommando kan du også starte en rengjøringsjobb fra dine lagrede favoritter i iRobot Home-appen. Du kan f.ek.s si: «Hei Siri, gjør rent etter kveldsmaten», og Roomba eller Braava jet m6 vil rengjøre de rommene du har utpekt som favoritter.

iRobots kundedata-, personvern- og sikkerhetsforpliktelse
iRobot-produkter og iRobot OS understøttes av virksomhetens forpliktelse når det gjelder ditt personvern og din datasikkerhet. Alle data holdes sikre fra start til slutt og inkorporerer flere beskyttelseslag rundt virksomhetens roboter, sky- og app-tjenester. iRobot behandler kundedata med de høyeste standardene innen personvern og har til det formål oppnådd det globalt anerkjente TRUSTe Certified Privacy Seal. Du kan når som helst oppdatere innstillingene dine i appen, noe som gir deg mulighet til å bestemme hvilke opplysninger iRobot kan få tilgang til. iRobot selger ikke og kommer ikke til å selge kundedata.

”Hos iRobot er beskyttelse av kundedata og personvern av høyeste prioritet når vi undersøker fremtidige muligheter for husholdningsroboter i hjemmet”, sier Colin Angle. ”Vi vet at kundene ønsker oss velkommen inn i hjemmene deres fordi de stoler på at produktene våre vil hjelpe dem med å gjøre mer, og at vi vil respektere deres opplysninger. Den tilliten tar vi på alvor.”

iRobot er også den første forbrukerrobotvirksomheten som har oppnådd TÜV SÜD Cyber Security Mark for robotstøvsugerne Roomba j7/j7+. iRobot jobber for tiden for å oppnå samme nivå av sertifisering for Roomba Combo j7/j7+ robotstøvsuger og -gulvmopp.

--

1 Robotadferd avhenger av modell.
2Fungerer med Alexa, Google Assistant-aktiverte enheter og Siri. Alexa og alle relaterte logoer er varemerker tilhørende Amazon.com eller dets datterselskaper. Google er et varemerke tilhørende Google LLC. Siri er et registrert varemerke tilhørende Apple Inc., registrert i USA og andre land og regioner.
3Visse digitale funksjoner i iRobot OS fungerer kun med Imprint® Smart Mapping-roboter, som støvsugere i Roomba i-serien, Roomba s-serien og Roomba j-serien samt Braava jet M6-robotgulvmopper. Timing og tilgjengelighet av iRobot OS-funksjoner kan variere avhengig av modell.

--

Om iRobot Corp.
iRobot er en global forbrukerrobotvirksomhet som designer og bygger intelligente roboter og innovasjoner til hjemmet som gjør livet bedre. iRobot® opprettet kategorien av husholdningsroboter med introduksjonen av robotstøvsugeren Roomba i 2002. I dag er iRobot® en virksomhet som har solgt millioner av husholdningsroboter over hele verden. iRobots produktlinje, herunder robotstøvsugerne Roomba® og robotgulvmoppene Braava®, er utstyrt med teknologier og avanserte konsepter innen rengjøring, kartlegging og navigasjon. iRobots® ingeniører bygger roboter som gjør hjemmet lettere å vedlikeholde og som skaper et sunnere inneklima. For mer informasjon om iRobot®, besøk www.irobot.no

Om Witt
Witt A/S er Nordens sterkeste brandhouse. Vi representerer og har agentur for en lang rekke internasjonale merker, men utvikler og distribuerer også produkter under eget navn. Felles for de mange forskjellige merkene, er at de utvikler eksklusive produkter og apparater til hjemmet med fokus på godt design. Hos Witt A/S er det alltid mange baller i luften, og selskapet er drevet av nysgjerrighet overfor hvilke nye, spennende produkter som finnes der ute til kundene våre – og til slutt sluttbrukeren. Vi er lokalt forankret i Gødstrup ved Herning, Danmark, men har internasjonale utsikter med salg i hele Norden, Storbritannia, Irland og Benelux.

Til iRobot-investorer
Visse utsagn i denne pressemeldingen som ikke er basert på historisk informasjon, er fremadrettede utsagn som er gitt i henhold til "safe harbor"-avtalen i loven "Private Securities Litigation Reform Act of 1995." Denne pressemeldingen inneholder uttrykkelige eller underforståtte fremtidsrettede utsagn vedrørende iRobot Corporations forventninger til nye produkt-funksjoner, herunder funksjoner som øker produktets yteevne over tid. Disse utsagnene er hverken løfter eller garantier, men er underlagt en rekke risikoer og usikkerheter, hvorav mange er utenfor vår kontroll, noe som kan medføre at de faktiske resultater avviker vesentlig fra de som er vurdert i disse fremtidsrettede utsagnene. Eksisterende og potensielle investorer advares om ikke å legge unødvendig tillit til disse fremtidsrettede utsagn, som bare gjelder nå. iRobot påtar seg ingen forpliktelse til å oppdatere eller revidere opplysningene i denne pressemeldingen, uansett om det er som et resultat av ny informasjon, fremtidige begivenheter eller omstendigheter, eller andre omstendigheter. For ytterligere videreformidling av disse og andre risikoer som iRobot står overfor, se videreformidling inneholdt i våre offentlige arkiver hos Securities and Exchange Commission inklusive, uten begrensning, vår seneste årsrapport på formular 10-K.

 

Priser og tilgjengelighet

  • Veiledende utsalgspris: Roomba Combo j7: NOK 8.199,-
  • Veiledende utsalgspris Roomba Combo j7+ (med Clean Base®): NOK 10.499,-

Roomba Combo j7 og j7+ er tilgjengelig primo oktober 2022.

Del på:
Witt Norge
Kontakt vår presseavdeling
+47 3282 9940

29. juni 2022

iRobot lanserer iRobot OS - Det mest gjennomtenkte intelligente operativsystem til dags dato

iRobot OS tilbyr flere kjæledyrsfunksjoner, forstår flere stemmekommandoer og har gjenkjent flere objekter enn noen annen robot.Les mer

3. april 2023

Fra skittent til rent – automatisk eller manuelt?

Med lanseringen av Roomba Combo® i8+ utvider iRobot sortimentet av kombi-roboter. Den nye roboten tar seg av både støvsuging og gulvmopping for deg. Det eneste du trenger å gjøre, er å nyte dine friske, rene gulv. Les mer