22. august 2018

Witt A/S kjøper seg inn i TEMINISTERIET

Witt investerer i te. Virksomheten har nettopp kjøpt 30% av TEMINISTERIET – en naturlig forlengelse av firmaets produktlinje og helsefremmende fokus. 

Det er etterhvert lenge siden Witt kun holdt på med hvitevarer. I dag forhandler, utvikler og distribuerer Witt også ventilatorer og koketopper, kjøkkenmaskiner, slowjuicere, robotstøvsugere og -gressklippere, elsykler, babyutstyr og mye, mye mere. Fellesnevneren er innovasjon, godt design og høy kvalitet.

Helse og natur er de seneste år blitt et nytt fokusområde for Witt. Helsefremmende aktiviteter og opplevelser. Velværeklinikken, WittClinic, med vakuumterapi, skjønnhetsbehandlinger og yoga samt gourmet-pop-up-restauranten, Dining in the Dome, hører for eksempel til denne kategorien.

Akkurat som TEMINISTERIET nå også gjør. TEMINISTERIET er en svensk virksomhet, som produserer spesial-te. Visjonen er å kombinere østens gamle og velkjente te-tradisjon med den skandinaviske kulturen, minimalisme og design.

Business Development Manager hos Witt, Kim Simonsen, forteller om bakgrunnen for investeringen: ”Vi ser hele tiden etter å utvide vår produktportefølje, og så er det naturlig å se på noe som er i umiddelbar forlengelse av de produktene som vi allerede har i porteføljen. Vi har lenge sett etter å utvide vår portefølje til også å handle om convenience-produkter, hvor te hører inn under, og med TEMINISTERIET har vi funnet en perfekt match med den entreprenørånd, som kjennetegner den måten vi selv driver vår bedrift.” 

Kim Simonsen legger til: ”Vi distribuerer allerede produkter til brygging av te og neste ledd er jo selve teen, som skal brygges. TEMINISTERIETs design og innovative tilgang til smak og kvalitet går godt sammen med vår måte å drive forretning på, og vi gleder oss til å være en del av denne virksomheten i fremtiden. Med Teministeriets fortsatte internasjonalisering kan Witt bidra med kompetanse innen logistikk og distribusjon.”

Ole Johnsen, grunnlegger av Teministeriet, ser klare fordeler ved at Witt blir en del av eierene. ”Vi har gjennom det seneste året hatt en god dialog med Witt rundt internasjonalisering av TEMINISTERIET og produktutvikling, og er både stolte og glade for å ha funnet en løsning sammen med Witt som medeier av TEMINISTERIET.”

Med Witt som partner får en ung virksomhet som TEMINISTERIET styrket organisasjonen. Witt har den ballast og de kompetanser TEMINISTERIET har bruk for fremover i internasjonaliseringen, hvor de kan dra nytte av Witts mangeårige erfaring med distribusjon av highend-produkter. 

For mer informasjon, kontakt Business Development Manager hos Witt, Kim Simonsen, på  [email protected]

Om Witt A/S

Witt A/S er Nordens sterkeste brand house. Vi representerer og har agentur for en lang rekke internasjonale brands, men utvikler og distribuerer også produkter under eget navn. Felles for våre mange forskjellige brands er at de utvikler eksklusive produkter og apparater til hjemmet med fokus på godt design. Witt har bl.a. utviklet sin egen serie av hvitevarer i strømlinjet, nordisk stil samt en linje av prisbelønnete slowjuicere.

Witt Babycare er en eksklusiv avdeling av innovative babyartikler, og det siste nye tiltak hos Witt er eldrevne sykler, sparkesykler og segways – under kategorien Witt E-commute; fremtiden for personlig mobilitet. Hos velværeklinikken WittClinic tilbys det nyeste innen både kosmetiske behandlinger, yogaøkter og –retreats samt behandlinger av kretsløpsproblemer.

Om TEMINISTERET

Etablert i Malmö, Sverige. Kathryn Brown, som er medgrunnlegger av virksomheten, har uttalt at hennes drøm var å ta alt det hun lærte om te, da hun vokste opp i Taiwan og gjenskape det med smaker og designestetikker fra Skandinavia, hvor hun nå bor og som hun elsker. 

I TEMINISTERIETs sortiment finnes derfor alt fra kinesisk Bai-Mu-Dan hvit te med velkjente dufter av hylleblomst og champagne til en grønn Sencha med ville bær fra norden. Hver eneste te er en refleksjon av den multikulturelle inspirasjone.