Witt Ceramic

Unikt design med et ekstraordinært følsomt uttrykk

Witt-Chubby_black matte

Våre Witt Ceramic-ventilatorer er håndlagde av Italias beste keramikere.

Ventilatorens keramikk-kupler blir fremstilt i den lille byen Deruta i Umbria, hvor den lokale leiren er av eksepsjonell høy kvalitet til keramikkarbeider. Deruta har siden tidlig middelalder vært kjent for sitt fremragende keramikkhåndverk, som nådde sin storhetstid i begynnelsen av det 16. århundre. Det eldste eksisterende dokumentet om håndverket er datert 1290. Siden da er det gode håndverket gått i arv gjennom generasjonene, og i dag finner man stadig Italias beste keramikere i Deruta.

Fremstillingen av Witt Ceramic-ventilatorer er en omstendelig prosess: først velges det beste råmaterialet og urenhetene fjernes for at unngå luftbobler og svakheter, som kan forårsake revner under støpingen.

Leiren blandes deretter med vann og helles i en gipsform. Når gipsen har absorbert vannet, tas keramikkuplen ut av formen og er klar for å soltørkes. En gradvis og jevn tørk er nødvendig for å sikre det ferdige produktets styrke og stabilitet. Kuppelen brennes så i en keramikkovn på mer enn 1000 °C, og til slutt håndglaseres den med spesielle pigmenter, som inneholder ekte gull, kobber eller platina.

Den ferdige ventilatoren er et håndverksmessig mesterstykke, dypt forankret i eldgamle tradisjoner, kombinert med den nyeste teknologien, LED-belysning og laserskåret stål. Witt Ceramic-serien er en perfekt forening av tradisjon og innovasjon, hvor form og funksjon er i perfekt harmoni; hvor skjønnet møter den høyeste kvalitet.


Det ser ud til at du bruger en ældre browser. Få optimal visning med IE eller Firefox. Opgrader nu!